Nieuw bij Karoe de lijn kleding van Koedoe & Co. De namen lijken iets op elkaar

maar de visie komt zeker overeen. Koedoe & Co is begonnen door twee gepassioneerde, maatschappelijk betrokken jagers die dagelijks met en in de natuur bezig zijn.

Zij hebben daarom duurzaamheid als must-have voor hun producten gekozen. Producten die heel dicht tegen onze wereld aan liggen. De wereld van jacht, buitenleven en natuur. Geheel in lijn hebben ze besloten om uitsluitend natuurlijke, biologische en/of gerecyclede materialen te gebruiken.

En nog mooier, een deel van hun winst te doneren aan doelen die daarbij aansluiten
namelijk natuur & biotoopprojecten. Omdat de meeste jachtkleding het merendeel van de tijd in de kast ligt, maken zij elegante, topkwaliteit kleding en accessoires die zowel in de jacht als dagelijks gebruikt kunnen worden.

 

                   

NATUUR EN BIOTOOP PROJECTEN

In ons omringende landen is het al langer zo, maar ook in Nederland wordt de jacht steeds vaker erkent als significante bijdrage aan duurzaam natuurbehoud.
Koedoe & Co omarmt de gedachte dat Jagen vooral gaat om deel uit te maken van de natuur. Een Jager is immers meer dan de helft van de tijd, zónder geweer in het veld.

Om te inventariseren, om heerlijk buiten te zijn, informatie op te halen maar ook om de leefomgeving van het wild te verbeteren.
Dat kan op verschillende manieren. Zo kunnen er poelen worden aangelegd, broedkorven worden geplaatst, wildakkers worden ingezaaid, bossen uitgedund of met groot materieel complete percelen opnieuw worden ingericht.

Niet alleen de bejaagbare diersoorten maar alle dieren krijgen hierdoor beter (jaarrond) voedselaanbod. Daarnaast ontstaan er betere plaatsen om te rusten of te schuilen tegen weersinvloeden en predatie. Doe je dit goed, dan draagt dit serieus bij aan een mooiere diversiteit, waardoor iedereen kan genieten van de gevarieerde flora en fauna.

Bij Koedoe & Co is dit waar het om gaat. De buitenbeleving mooier maken.
Daarom doneren we een deel van onze winst aan organisaties, die op grote schaal ervaring en geld beschikbaar stellen voor ditzelfde doel. Dit zijn vooral Natuurfondsen en Stichtingen die hun opbrengsten inzetten voor het behoud, onderhoud en verbetering van de biodiversiteit. Zodat we nog lang van de natuur kunnen genieten.

Op deze pagina hebben we enkele projecten uitgelicht. Zo krijgt u een beeld waar een deel van het geld van de door u gekochte duurzame trui, tas, etui of overhemd naartoe gaat!

Heeft u zelf interesse en wenst u (gratis) advies over aanpak en uitvoering van dit soort projecten? Wilt u misschien eens gaan kijken bij gerealiseerde projecten? Heeft als particulier een stuk grond beschikbaar? Of heeft u gewoon interesse in biotoop verbetering? Stuur dan een email naar customerservice@koedoe-co.nl. Wij brengen u graag met de juiste partijen in contact!

Wilt u gewoon bijdragen? Koop dan met een gerust hart onze producten. De opbrengst wordt goed besteed!

 

 

on 0

Opmerkingen

Leave A Reply

Your email address will not be published.